Hijsbegeleider

Zorg voor veiligheid met een hijsbegeleider

Een ongeluk zit in een klein hoekje en in elk geval is opletten altijd zeer belangrijk. Op het moment dat er sprake is van grootschalige verplaatsingen waarbij het overzicht niet altijd geweldig is, dan is het van belang om een extra set ogen te hebben. Hiervoor is de hijsbegeleider, die direct communiceert met de kraanmachinist om de hijswerkzaamheden in goede banen te leiden. Dit verkleint de kans op ongelukken en zorgt voor een veilige werkomgeving.

De hijsbegeleider van Ducardus Productions is een professional die zeer goed weet hoe de veilige werkomstandigheden gerealiseerd kunnen worden. Met een scherp oog voor de omgeving weet de hijsbegeleider alle obstakels uit de weg te gaan en de hijswerkzaamheden van het begin tot einde goed te organiseren. Dit geldt natuurlijk enerzijds voor het goed uitvoeren van de hijswerkzaamheden en anderzijds voor de veiligheid van alle andere mensen die op de (bouw)plaats aanwezig zijn.

Intensieve samenwerking

De hijsbegeleider werkt primair zeer nauw samen met de kraanmachinist. Hoe groter de omvang van de hijswerkzaamheden en bijkomend de kraan, des te minder overzicht er is. Zeker op plekken waar het al volgebouwd is of waar de constructie al vergevorderd is. Constructies kunnen in die zin ook het zicht belemmeren en de kraanmachinist heeft ook niet altijd al het overzicht. Door direct te schakelen met de hijsbegeleider weet de machinist de werkzaamheden goed uit te voeren.

Dit soms ook in blinde hoeken, want met een goede communicatie is ontzettend veel mogelijk en de hijsbegeleider weet hierin precies de juiste instructies te geven, zodat ook dat goed gaat. Maar het werk van de hijsbegeleider begint al voor de hijswerkzaamheden. Want naast dat het uitvoeren van het werk veilig moet gebeuren, moet ook de lading goed bevestigd zijn en de vracht moet te allen tijde stabiel gepositioneerd worden, zodat het voor en na het hijsen niet voor problemen zorgt.

Uw professionele hijsbegeleider

In heel veel situaties en dan met name op de bouw, maar ook in de haven, is een hijsbegeleider een cruciale schakel in het grotere proces. Ducardus Productions is professionele hijsbegeleider voor alle hijswerkzaamheden. Dit in diverse branches, waarbij wij direct schakelen met de verantwoordelijken en de kraanmachinist om alle verplaatsingen van A tot Z goed te regelen en de kans op ongelukken absoluut te minimaliseren.

Met veel ervaring in het rigger vak kunnen we ook u bijstaan in de begeleiding en het maakt hierin niet uit wat de branche is. Voor een professionele begeleiding zit u bij Ducardus Productions goed. Wij zorgen ervoor dat de werkzaamheden in goede banen worden geleid. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Gelijk een afspraak maken, zodat we met een klus aan de slag kunnen? U kunt direct een datum prikken of een vrijblijvende offerte aanvragen. Zoekt u wat advies? Dan staan wij als hijsbegeleider ook voor u klaar!

Hijsbegeleider

Neem contact met ons op