Hijswerkzaamheden

Optimale veiligheid bij hijswerkzaamheden

Op het moment dat er hijswerkzaamheden plaatsvinden is het van groot belang dat de veiligheid altijd op een staat. Met een hijsbegeleider kunt u die veiligheid garanderen. Bij dit soort werkzaamheden zal de begeleider namelijk zorgen voor een goede bevestiging, een veilig verloop van de werkzaamheden en hij staat paraat om in te grijpen als dat nodig is.

De rigger bij hijswerkzaamheden communiceert direct met de kraanmachinist tijdens de verplaatsing of het hijsen, zodat er altijd wat ogen op de grond zijn om zaken te duiden die voor de machinist niet of slecht zichtbaar zijn. Dat grijze gebied is precies waar de ongelukken kunnen gebeuren en daarom is een hijsbegeleider van cruciaal belang. Hierin is Ducardus Productions uw specialist.

Duidelijke communicatie

Bij de hijswerkzaamheden zorgen wij voor een duidelijke en goede communicatie met alle betrokken partijen om de werkzaamheden feilloos te laten verlopen. Dit op basis van een professionele begeleiding waarbij we alles tot in detail volgen en aansturen. Met een goed ruimtelijk inzicht kunnen we precies inschatten of iets wel of niet haalbaar is en of er een aanpassing vanuit de machinist nodig is.

Dit zullen we direct door communiceren en ook geven we aan wat de beste handelingen zijn in gebieden waar de machinist minder zicht heeft. Op deze manier verlopen de hijswerkzaamheden op een veilige manier. Ook zorgt dit voor een efficiënte aanpak van het werkproces, gezien het allemaal op vlotte wijze zal verlopen dankzij de goede begeleiding.

 

Veilige werkomgeving

Naast een adequate aanpak in de hijswerkzaamheden is het natuurlijk des te belangrijker om de veiligheid te waarborgen. Dat begint al met het controleren van de bevestiging, de manier waarop het verplaatst of gehesen gaat worden, maar ook waar het object geplaatst wordt en dat met het oog op stabiliteit. Dit laatste is van groot belang, want het proces van A tot Z is onderhevig aan hoe stabiel iets staat.

Bij de hijswerkzaamheden zorgen wij ervoor dat al die aspecten in orde zijn, zodat de veiligheid tijdens het gehele proces gegarandeerd is. Mocht er dan alsnog iets fout dreigen te gaan, dan kan de hijsbegeleider van Ducardus Productions direct ingrijpen door te communiceren met de machinist. De kans op ongevallen of problemen wordt daardoor geminimaliseerd en dat komt het algehele werkproces ten goede. In alles staat de veiligheid natuurlijk op een en wij zorgen ervoor dat daarvoor gewaakt wordt.

Hijswerkzaamheden

 

Uw persoonlijke hijsbegeleiding

Zoekt u een professional ter ondersteuning van de hijswerkzaamheden? Heeft u advies nodig of zit u met vragen? Wij helpen u graag op weg en staan voor u klaar om aan de slag te gaan als rigger op de bouwplaats. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, dit zowel per telefoon als per e-mail.

U kunt ook direct een offerte aanvragen omtrent onze diensten bij hijswerkzaamheden en als u snel iemand nodig heeft, dan kunt u gelijk een aanvraag indienen. Ducardus Productions gaat graag voor u aan de slag om alles in goede banen te leiden!

Neem contact met ons op