Rigger

Een rigger, de professionele hijsbegeleider

Bij grootschalige hijswerkzaamheden is het van belang dat het in een keer goed gaat. Het is immers een hele operatie en bij problemen of ongelukken kan alles een hoop vertraging opleveren. Bovendien zit niemand op ongelukken te wachten en dat tot het absolute minimum proberen te voorkomen is vanzelfsprekend het allerbelangrijkste. Bij hijswerkzaamheden is het daarom van belang om gebruik te maken van een rigger.

Een rigger is een allesomvattende term voor een professionele begeleiding bij hijswerkzaamheden, alsook laden en lossen. Dit kunnen kleinschalige werkzaamheden zijn bij het lossen van een vrachtwagen of wagon, maar ook grootschalige werkzaamheden in de zin van forse verplaatsingen op de bouw. Hierin is de rigger een belangrijke schakel in het verplaatsing- en hijsproces, gezien de rigger communiceert met de kraan en het geheel in goede banen leidt.

 

Veiligheid en nauwkeurig werk

Bij hijswerkzaamheden is het altijd de belangrijkste zaak om ongelukken tegen te gaan. De rigger controleert of alles goed en veilig bevestigd is voordat er überhaupt begonnen wordt met het laden, lossen en/of hijsen. Als alles veilig blijkt, dan zal de rigger direct met de man/vrouw achter de knoppen communiceren om het geheel goed aan te sturen.

Dit wil zeggen dat alle obstakels die misschien niet door de machinist gezien worden via de instructies van de rigger ontweken worden, maar ook dat de verplaatsing op een efficiënte en goede manier gebeurt. Dreigt er iets fout te gaan, dan reageert de rigger uiteraard direct om eventuele problemen te voorkomen en daarmee schade of ongelukken af te wenden.

 

Ducardus is uw rigger

Ducardus Productions is rigger voor in verschillende branches. Wij gaan graag voor u aan de slag met het begeleiden van hijswerkzaamheden. Dit voeren wij uit met een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en wij grijpen direct in als dat nodig is. Ook zorgen wij ervoor dat de veiligheidsregels en voorschriften nageleefd worden, zodat er een veilige werksituatie gegarandeerd wordt.

Als rigger staan wij klaar om elke klus te begeleiden, klein en groot en wij zorgen er ook voor dat het materiaal dat gebruikt wordt aan de eisen voldoet. Met een professionele en adequate aanpak communiceren wij met alle betrokkenen op een efficiënte manier, waardoor de werkzaamheden op een goede en overzichtelijke manier verlopen. Met Ducardus Productions als rigger weet u zeker dat de hijswerkzaamheden goedkomen!

Rigger

 

Persoonlijk advies

Als rigger hebben wij veel ervaring in verschillende branches als het op de hijswerkzaamheden aankomt en gezien we alle situaties al hebben mogen ervaren, kunnen we u hierin adviseren met specialistisch advies. Wij vertellen u graag wat het beste is om te doen, wat de juiste manier van voorbereiden is en nog veel meer.

Als rigger denken wij graag met u mee, zodat we niet alleen efficiënt te werk kunnen gaan, ook zorgen we hiermee voor de meest veilige werksituatie. Dit levert een praktische aanpak van de klus op met als gevolg een goede afhandeling en het gewenste resultaat. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan, geheel vrijblijvend uiteraard.

Neem contact met ons op